Los posts más leídos del Curso 11-12

Los posts más leídos del Curso 11-12

 Cristianisme i Justícia. Después de un curso muy intenso, hemos creído oportuno recopilar aquí los 10 apuntes del blog de CiJ que han recibido más lecturas a lo largo de estos últimos meses. Desde los efectos múltiples de la crisis, hasta la situación de la sanidad. Como puede constatarse, el género epistolar ha tenido un peso notable.

1. Carta a Lucía Etxebarria

2. Carta urgente al Presidente Zapatero

3. Importancia de la letra “Y” en la vida

4. 10 razones por las que voy a hacer huelga el 29 de marzo

5. Las consecuencias de negar la sanidad al inmigrante irregular

6. Nuevas dimensiones de la abstinencia de carne

7. Carta a Pilar Rahola

8. “Dios mío ¿Dónde estás? No me oyes para remedio de tus pobres” [Homenaje a Gustavo Gutiérrez]

9. Manifiesto contra un cristianismo espiritualista

10. Carta a Don Mariano Rajoy

(more…)

Comunicat de Justícia i Pau i del Grup de Juristes Roda Ventura en relació al deteriorament de la política de reinserció a les presons catalanes

Comunicat de Justícia i Pau i del Grup de Juristes Roda Ventura en relació al deteriorament de la política de reinserció a les presons catalanes

Veus. Justícia i Pau i el Grup de Juristes Roda Ventura volem expressar la nostra preocupació davant la situació que viuen actualment les persones internades a les presons de Catalunya.

Constatem que la política de reducció del dèficit públic que impulsen la Unió Europea, el govern espanyol i el govern català, està produint, de fet, que siguin els col·lectius més vulnerables de la nostra societat els qui pateixin les seves principals conseqüències, i estiguin vivint un procés de degradació de les seves condicions de vida, ja de per si precàries, i que s’agreugen dia a dia.

Entre aquests col·lectius, hi ha sens dubte, el de les persones empresonades. Aquest col·lectiu viu tradicionalment en la marginació i l’oblit per part del conjunt de la societat, que en general veu bé que se l’aïlli de la vida social. No hem d’oblidar, però, que la principal funció de les presons, a més de la de complir les penes imposades pels tribunals, és la de la seva reinserció social, després d’haver complert les condemnes, i que, per damunt de tot, són subjectes de drets com qualsevol altra persona. (more…)

We need your support at this moment. With 2 € a month you make this space possibleCOLLABORATE
+