No es pot respondre la pregunta sense compartir un text sagrat. Jo he escollit una sura del llibre sagrat de l’Alcorà (49/13), que diu:

“Oh, humanitat! Us hem creat d’una ànima única, Home i Dona, i us hem fet en nacions i tribus diferents perquè reconegueu les diferències i la igualtat dels uns i dels altres.
En veritat el millor de tots vosaltres, per a Al·là, Déu, és el que té més pietat, aquell que té més temor de no servir-lo suficientment.
Déu coneix totes les coses i està informat de tot!”

El motiu d’escollir aquesta sura és que la interpreto com el reconeixement de la pluralitat religiosa a partir del diàleg interreligiós i interconfessional per construir una bona convivència i cohesió social, ja que el paper de les religions és un vehicle transformador que planteja un escenari de convivència entre religions i ens obliga a veure el fet religiós altrament, sense prejudicis ni sospites.

Què significa per a mi la pregària i què significa la pregària en la meva tradició religiosa? La resposta és molt personal, ja que hem de tenir en compte les grans diversitats que hi ha a totes les religions i les seves interpretacions. Per tant, per a mi la pregària no rau en uns moviments únicament, perquè inclou la reverència, submissió i pau i les lloances del Profeta (SW), sinó en una devoció al veritable saber, una devoció a Déu.

Per a mi, la fe en Déu és allò que una persona sent al cor i ho expressa en l’acció. Per tant, la connexió amb Déu és per a mi un acte del dia a dia i que té a veure amb les meves accions quotidianes i diàries, és a dir, des que surto de casa, camino cap a la feina, agafo el transport públic… Per tant, són les 24 hores en què tinc una conversa amb Déu, camino recitant sures de l’Alcorà i en cada pas estic buscant gelosament el coneixement a través de l’experiència (el llegat familiar amb la transmissió oral) i de l’experimentació (al treball social diari i en cada persona que ajudem i acompanyem humanament), així com en la meditació i l’observació.

Em pregunten com neix la meva vocació de viure apassionadament la vida quotidiana, arreladament, i com penso que sóc testimoni de pregària feta vida.

A la meva resposta hi ha molta malenconia, ja que no puc obviar el meu relat familiar. Nascuda al si d’una família extensa, tradicional i musulmana, els costums que he viscut a la meva infantesa i adolescència marquen la meva religiositat i espiritualitat. M’han educat amb la transmissió que la fe sigui eficaç i permanent i que sempre il·lumina cada racó del cor humà i que sempre preval en tots els aspectes de la vida.

Per a mi, la naturalesa de la persona es divideix en dues parts molt importants: la part interna (Ruh) que és l’ànima i el cor i la part externa (Aql) que està a la ment, el raciocini, la intel·ligència i com traduir aquesta vida espiritual a la pràctica. Quan una persona se sent interiorment segura i ferma, la seva vida externa tindrà la mateixa naturalesa.

[Imatge de wal_172619Pixabay]

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Presidenta i cofundadora de l'Associació Intercultural Diàlegs de Dona.
Article anteriorEl cristianisme no ha fet més que començar
Article següentEl cementerio inundado

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here