Sector Social de la Companyia de Jesús a CatalunyaDiumenge 14 de febrer se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. En un moment social crític, les entitats del sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya[1] ens adrecem a totes les candidatures que s’hi presenten assenyalant algunes demandes relacionades amb la nostra feina del dia a dia. El document gravita al voltant de tres eixos: serveis socials, habitatge i migració.

Pel que fa al primer eix, cal enfortir el sistema de protecció social i garantir la seva universalitat, avui qüestionada tant pel col·lapse d’uns serveis socials ja precaris i infravalorats prèviament a la pandèmia, com per la tendència a la digitalització actual. En segon lloc, de la mà del moviment per l’habitatge, cal seguir treballant per garantir aquest dret, fonamental pel desenvolupament de qualsevol projecte vital. Finalment, el govern de la Generalitat ha d’influir, legislar, oferir programes i polítiques pel ple reconeixement dels drets de les persones migrades, les més invisibilitzades a la nostra societat.

L’impacte de la pandèmia, que ens afecta a tots i totes, ha agreujat encara més la situació de despro­tecció, precarietat i angoixa de la població que atenem. Sense tenir-los presents en moltes de les decisions preses per les autoritats sanitàries i polítiques, la crisi sanitària, social i econòmica tindrà les seves pitjors conseqüències en aquells col·lectius més vulnerabilitzats: infants, persones mi­grants en situació administrativa irregular o persones en situació de sensellarisme, entre d’altres.

Podeu descarregar el document sencer en aquest enllaç.

***

[1] Les entitats que formen part del Sector Social de la Companyia de Jesús a Catalunya són: Arrels Sant Ignasi (Lleida), Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume (Badalona), Entrecultures Barcelona, Fundació Salut Alta (Badalona), Fundació Lluís Espinal-Cristianisme i Justícia (Barcelona), Fundació Migra Studium (Barcelona) i Fundació La Vinya (L’Hospitalet de Llobregat).

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorLa sensibilidad al dolor de Emmanuel Mounier (I)
Article següentLa sensibilidad al dolor de Emmanuel Mounier (II)

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here