Immigració: propostes realistes en clau d’hospitalitat

Immigració: propostes realistes en clau d’hospitalitat

Cristianisme i JustíciaHem continuat tenint ben present en aquest curs un dels temes centrals que marquen el nostre present i encara més el nostre futur: la immigració. Ho hem fet com sempre de la mà d’aquelles persones i institucions que toquen aquesta realitat en el seu treball diari com són les entitats que composen el Servei Jesuïta a Migrants d’Espanya. Bons coneixedors del que passa a la frontera sud, als Centres d’Internament d’Estrangers, en la quotidianietat del treball invisible de les cuidadores de la llar (la majoria immigrants i dones), ens hem apropat a les seves denúncies i també a les seves propostes.

L’agenda d’aquest curs ha estat també marcada per la convocatòria d’eleccions europees i estatals, que han motivat diversos posts que s’han fet ressò de reivindicacions polítiques que garanteixin els drets humans de les persones migrants i refugiades. Reivindicacions i propostes realistes en clau d’hospitalitat i en clau de resistència davant aquelles veus i polítiques que clamen per un enduriment de les polítiques d’acollida i refugi.

La immigració seguirà present en aquest blog mentre segueixi existint aquest patiment inútil al qual sotmetem a aquells persones que solament busquen una oportunitat.

Il·lustració d’Ana Milena Arango

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.