Joan Carrera: "Viure amb menys per a viure millor"

Joan Carrera: “Viure amb menys per a viure millor”

Cristianisme i JustíciaEn aquesta entrevista Joan Carrera presenta el Quadern CJ número 214, “Viure amb menys per a viure millor. Superar la ideologia del creixement il·limitat”.

Tot el sistema capitalista ha funcionat amb una idea força: la necessitat d’un creixement econòmic expansiu i constant. Un creixement sense límits que s’ha convertit en un imperatiu per poder aconseguir el màxim benefici. En aquest quadern s’intenta esbrinar què tenen en comú les propostes d’alternatives socials i econòmiques de caràcter ecològic i «decreixentista» que qüestionen el sistema capitalista actual. Arrel de l’encíclica Laudato si’ aquestes propostes de “viure amb menys per a viure millor” ja no haurien de ser alienes ni al pensament ni a la pràctica cristiana.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.