Cristianisme i JustíciaL’educació ha estat present al blog durant aquest curs. Ho ha fet sobretot a través del treball del Grup d’educadors i educadores de CJ que ve funcionant des del 2017 i que el mes de setembre presentava en forma de Paper un manifest on es recollien els punts clau d’una aposta per una educació alliberadora. L’educació no escapa a les dinàmiques que imposa el sistema capitalista, dinàmiques que volen convertir l’educació en un instrument de perpetuació d’un sistema basat en les desigualtats, la mercantilització de les persones i del coneixement…. No es tracta de descobrir la sopa d’all, sinó de recuperar elements essencials de l’educació presents en models com el de l’escola de Milani i sobre el qual ha escrit amb gran afecte en Manu Andueza. Altres escrits ens han arribat dels projectes educatius d’entitats germanes com Entrecultures o Migra Studium. L’educació continuarà sent el curs que ve un tema que ens ocupi i que ens preocupi, doncs d’ella en depèn en bona part poder revertir el rumb del nostre món.

educación liberadora

Imatge extreta de: Pixabay

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorRecomendaciones literarias para el verano del equipo de CJ (II)
Article següentConflictes que no tanquen, conflictes que rebroten, conflictes oblidats

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here