Cristianisme i JustíciaL’educació ha estat present al blog durant aquest curs. Ho ha fet sobretot a través del treball del Grup d’educadors i educadores de CJ que ve funcionant des del 2017 i que el mes de setembre presentava en forma de Paper un manifest on es recollien els punts clau d’una aposta per una educació alliberadora. L’educació no escapa a les dinàmiques que imposa el sistema capitalista, dinàmiques que volen convertir l’educació en un instrument de perpetuació d’un sistema basat en les desigualtats, la mercantilització de les persones i del coneixement…. No es tracta de descobrir la sopa d’all, sinó de recuperar elements essencials de l’educació presents en models com el de l’escola de Milani i sobre el qual ha escrit amb gran afecte en Manu Andueza. Altres escrits ens han arribat dels projectes educatius d’entitats germanes com Entrecultures o Migra Studium. L’educació continuarà sent el curs que ve un tema que ens ocupi i que ens preocupi, doncs d’ella en depèn en bona part poder revertir el rumb del nostre món.

educación liberadora

Imatge extreta de: Pixabay

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here