Testimonis d’unes fronteres que maten

Testimonis d’unes fronteres que maten

Cristianisme i JustíciaL’any passat per aquestes mateixes dates fèiem un recull dels articles sobre migracions i refugi escrits en aquest blog i demanàvem “vies segures per a salvar vides i garantir drets”. Malauradament, però, les vies han seguit fent-se encara més insegures, i les vides i els drets de les persones que migren, més amenaçades. Des del blog hem continuat denunciant-ho a partir de testimonis de primer mà. Persones de l’equip que han estat a la frontera Sud o a una frontera “Nord” com la de Calais, ens han intentat descriure amb paraules el que allà han vist. I és que les fronteres s’estenen arreu amb l’accentuació de les polítiques d’hostilitat i de murs promogudes pels nous líders mundials. També hi ha qui ha escrit des d’una lectura cristiana que no estalvia sofriment i dolor però que identifica el drama com a passió del mateix Crist que ens interpel·la o hauria d’interpel·lar a tots i totes. Finalment, també trobareu en aquest recull escrits que ens parlen d’hospitalitat o almenys d’intentar reconstruir espais d’humanitat que acullin tot el mal que fan les maleïdes fronteres que maten.

fronteras

Imatge extreta de: Pixabay

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.