Cristianisme i JustíciaEn el curs del quart aniversari del pontificat del papa Francesc podem fer balanç dels reptes assumits i de les possibilitats de reforma real de l’Església. Alguns són els fronts oberts: el ministeri femení, l’acollida de persones divorciades i homosexuals a l’Església, la lluita contra la pederàstia… tots abordats amb gran dificultat i de resultat final incert. A tots ells hem volgut donar un espai al bloc aquest any.

Probablement el fet més rellevant d’aquest curs sigui l’aniversari dels 500 anys de la reforma protestant. L’acostament del papa Francesc a l’església luterana ha estat un encert, símptoma d’una esperit ecumènic real i d’una humilitat que l’Església catòlica necessita. Nosaltres li hem dedicat un quadern magníficament escrit per Jaume Botey: “A 500 anys de la reforma protestant”.

I com no podia ser d’una altra manera no falten reflexions profètiques que ens recorden que l’Església és, sobretot, la comunitat de creients reunits en nom de Jesús. Profetes que ens recorden els reptes que tenim tots els cristians per apropar-nos, cada vegada més, a ser comunitat real d’acollida, de misericòrdia, de pobresa i de comunió.

Iglesia

Imagen extraída de: Pixabay

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorBienestar y felicidad
Article següentAbrazar a un musulmán

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here