Cristianisme i JustíciaEl curs ha estat marcat per la crisi de refugiats a Europa, reflex d’una crisi de refugi global que segueix aconseguint el major nombre de persones desplaçades des de la segona guerra mundial. A la incapacitat de restablir la pau i l’estabilitat en les zones de conflicte, se li ha afegit la recrudescència de les polítiques migratòries per part d’una bona part dels països receptors. El discurs de més seguretat i més control a les fronteres, ha donat rèdits electorals als partits d’extrema dreta, i ha estat a la base dels triomfs del Brexit a la Gran Bretanya i de Trump als Estats Units. Atrapats entre la guerra i la insolidaritat milions de persones malviuen desplaçades en camps de refugiats o moren intentant arribar a països on refer la seva vida. La crisi “conjuntural” dels refugiats es barreja amb el drama migratori de les persones expulsades per la fam o el sense futur. No hi ha dubte que dels molts rostres de la globalització aquest, el de la mobilitat humana, és sens dubte un dels més dramàtics i sofrents.

D’aquí la presència en el nostre blog d’un nombre considerable de posts que han intentat donar llum sobre aspectes que sovint no són tractats pels mitjans de comunicació. Bona part dels autors són membres d’organitzacions com Entreculturas, Fundació Migra Studium o el Servei Jesuïta a Migrants, bones coneixedores d’aquesta realitat.

refugio

Il·lustració d’Ada Sinache

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorEl liderazgo de Íñigo de Loyola
Article següentCarta a Binyamin Netanyahu

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here