Alfons Calderón. [El Full Parroquial – Diòcesi de Girona] Els mitjans de comunicació s’han convertit en portaveus de notícies funestes. No hi ha dia que llegim la premsa o ens connectem a la televisió, a Internet o a les xarxes socials per seguir l’actualitat i que no sortim amb la sensació que gairebé tot va malament. Desgràcies, atemptats, accidents, corrupció, judicis inacabables, morbositat, baralles físiques o verbals, contradiccions, successos escabrosos… reaccions fortes i normalment de rebuig. Voleu dir que no en fan un gra massa? Això existeix, però no exagerem una mica en emfatitzar
tant el que és negatiu i en recrear-nos-hi informativament parlant? Una mala notícia sol portar cua i dura setmanes o tal vegada mesos. I les bones semblen fugisseres: apareixen una sola vegada i prou.

En canvi, n’hi ha moltes i d’excel·lents, amb efectes recurrents; però no s’expliquen. A diari, neixen nens,
es fan descobriments, es funden associacions, es completen projectes, es construeixen infraestructures,
s’inauguren activitats, s’ofereix ajuda, es guareixen malalts, s’enceten relacions. Cada dia surt el sol i molta gent arreu fa el bé. Si ens fixéssim més en bones pràctiques o exemples de superació, contribuiríem a una actitud positiva i favorable davant la vida per crear cercles virtuosos.

La Bona Nova passa per la creu, però la supera i la transforma. Que les nostres bones notícies siguin reflex d’aquella que dóna raó de la nostra fe.

noticias

Imatge extreta de: Pixabay

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Trabaja en el ámbito de las relaciones y el comercio internacionales. Colabora también con ESADE, donde ha sido profesor de Política internacional de empresa. En Cristianisme i Justícia forma parte del Grupo de profesionales y del Área social. Es autor de diferentes publicaciones; con CJ, del cuaderno Trabajo y vida: un camino en busca de sentido (extra, 2012) y Europa en la encrucijada (con Luís Sols, nº 188, 2014).
Article anterior6 años de guerra en Siria: la educación como esperanza de futuro
Article següentMenores extranjeros y centros de internamiento

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here