«Inhumans i infrahumans». Entrevista amb J. I. González Faus

«Inhumans i infrahumans». Entrevista amb J. I. González Faus

Cristianisme i JustíciaLes coses estan organitzades de manera que, dels avantatges, en gaudeixen una minoria de privilegiats i, en canvi, els inconvenients afecten una majoria de desesperats. Així, els privilegiats es deshumanitzen perquè només coneixen valors de canvi; i allò que ens fa veritablement humans (la raó, la igualtat i la solidaritat) no són els valors de canvi, sinó valors d’una altra mena. I els empobrits també es deshumanitzen: perquè només viuen bracejant desesperadament per no ofegar-se en un immens mar de necessitats materials. Prenent com a referència el llibre Economia sense corbata: converses amb la meva filla, de l’economista grec I. Varoufakis, González Faus reflexiona sobre les conseqüències antropològiques i teològiques del sistema econòmic actual.

I de tot això ens parla José Ignacio González Faus en aquesta breu entrevista en què presenta el seu quadern “Inhumans i infrahumans”.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.