La perspectiva de gènere al centre

La perspectiva de gènere al centre

Cristianisme i Justícia.  Des de fa aproximadament 3 anys a Cristianisme i Justícia hem fet una forta aposta per integrar en la nostra missió i en el nostre treball diari la perspectiva de gènere. de la mateixa manera que ho han fet altres centres i entitats de la Companyia de Jesús com Alboan, en un horitzó proper tenim la intenció de “definir i desenvolupar una política de gènere pròpia que ens permeti posar mitjans i recursos de forma planificada perquè aquest treball es plasmi en la quotidianitat de la nostra institució” de manera transversal.

Conscients que el treball per la justícia social, passa també pel reconeixement i la denúncia de la discriminació i la violència sistemàtiques que pateixen les dones arreu del món, de moment aquesta idea ha cristal·litzat en dues direccions. D’una banda, en la creació del Grup de treball sobre gènere i feminismes que va començar a caminar a l’octubre de 2015 i que durant aquest curs ha reflexionat sobre la crisi de les cures en la nostra societat i la discriminació que comporta per a les dones, especialment per les més precaritzades. D’altra banda, en l’increment de les publicacions (blog, Quaderns CJ, Papers CJ…) que realitzen una anàlisi de la realitat social i eclesial des d’aquesta perspectiva i a la llum de les diverses corrents del feminisme.

Una mostra de tot això són els articles que trobeu a continuació:

género

Imatge extreta de: El Confidencial

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.