Cinema conscient per remoure consciències

Cinema conscient per remoure consciències

Cristianisme i Justícia. El curs que tot just deixem enrere va ser el curs de la 6a edició del nostre Cicle de Cinema Ignasi Salvat que porta el nom de qui va ser el promotor d’aquest espai de diàleg entre cinema i societat, entre el llenguatge audiovisual i la vida.

L’Ignasi entenia bé el potencial concientitzador del cinema i, per això, amb aquest cicle va pretendre des del principi revitalitzar un pràctica que, per desgràcia, cada vegada és menys freqüent: el cinefòrum. Francisco González Lucini descriu el cinefòrum com “aquella activitat pedagògica de grup que, recolzant-se en el cinema com a eix, persegueix, a partir de l’establiment d’una dinàmica interactiva dels participants, descobrir, vivenciar i reflexionar sobre les realitats i valors que persisteixen en el grup o en la societat”. A través de la projecció de 8 pel·lícules i amb l’ajuda de persones amb diferents especialitats que tenen algun tipus de connexió personal o professional amb el tema tractat en el film és com durant aquest curs hem parlat i reflexionat sobre la crisi econòmica, sobre religió, sobre vellesa, amistat i cures, sobre el conflicte entre Palestina i Israel, sobre diversitat sexual, sobre adolescents en risc d’exclusió o sobre gihadisme.

Aquestes són les reflexions recollides per les persones que presenten cadascuna de les pel·lícules:

***

NOTA: A partir de setembre podeu trobar la nova programació del cicle al nostre web.

cine

Imatge extreta de: Pixabay

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.