Alvar Sánchez i Pau VidalDes d’un racó de món, Maban (Sudan del Sud) benvolgut papa Francesc et volem agrair profundament el coratge d’aquesta visita recent a Kènya, Uganda i República Centreafricana. No has pogut venir a saludar-nos al Sudan del Sud però t’hem sentit molt proper aquests dies. Aprofitant l’avinentesa, alguns dels nostres amics refugiats que viuen a l’exili en aquesta regió t’han enviat missatges aquests dies (http://www.jrsea.org/) ja que reconeixen que la teva persona genera confiança i pot fer canviar els cors dels poderosos. Nosaltres et volem enviar aquest breu missatge d’agraïment.

T’agraïm profundament que

…hagis vingut a l’Àfrica, un continent ple de vitalitat i alhora profundament castigat per massa conflictes violents i la pobresa extrema; sovint ambdós “conseqüència de noves formes de col·lonialisme”. Escollir els marges, les barriades, les zones perilloses és una mostra més del teu cor evangèlic i és “un signe de solidaritat, amor i cura de la humanitat”.

…al arribar al camp de refugiats de Bangui hagis recordat que “hem de treballar i pregar per la pau, però la pau sense amor, sense amistat, sense tolerància i sense perdó no és possible”.

…també hagis recordat profèticament als polítics i als líders que és a les seves mans aturar la violència que assola tantes víctimes innocents.

…hagis animat la fe del poble de Déu, sobretot de les víctimes oblidades d’aquest món nostre tot fent real aquella pregària que l’evangeli posa en boca de Jesús: “T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho” (Lluc 10, 21).

…volguessis insistir en el diàleg interreligiós no només amb paraules sinó amb trobades fraternes amb els nostres germans musulmans també atribolats per tanta violència absurda.

…hagis fet visible el patiment de tants refugiats tot recordant-nos que en l’acollida a l’estranger i al refugiat es posa a prova la nostra humanitat. Ens dius: vols saber si ets humà, examina com aculls al teu germà abandonat.

…no hagis cedit als consells prudents d’aquells que preferien que no visitessis les zones més delicades i inestables, sobretot Bangui, la capital del a República Centreafricana. El teu coratge ens enforteix a tots.

…estableixis ponts entre realitats sovint tan allunyades:Nord-Sud, Europa-Àfrica, Cristians-Musulmans, rics-pobres, poderosos-senzills, progressistes-conservadors,…

Units en el cor dels pobres que és el cor de Déu.

mail-1048452_640

Imatge extreta de: Pixabay

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Jesuïta, arquitecte i teòleg. En Berkeley, als Estats Units, va ampliar els seus estudis en l'àrea de la teologia de les migracions. Ha treballat amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) a Libèria, Nogueres (frontera EUA-Mèxic), Kakuma (Kenya) i Sudan del Sud. Actualment treballa a Barcelona a la Fundació Migra Studium, en el projecte d'acollida de refugiats i migrants (hospitalaris.org). És el coordinador de l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES), que és l'àrea d'espiritualitat del centre d'estudis Cristianisme i Justícia. És coautor del Paper CJ "Refugiats. Víctimes del desgovern i la indiferència" i va impartir a Cristianisme i Justícia el seminari "Quina espiritualitat per a una acció social?".
Article anteriorTradiciones y fundamentalismos
Article següentInjustícies en un món ferit, globalitzat i canviant. Com respondre al repte des del diàleg fe-justícia?

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here