Drets socials, drets humans: per un altre món possible

Drets socials, drets humans: per un altre món possible

stock-photo-dove-shape-for-human-rights-124738540Cristianisme i JustíciaDes de l’any 1998, Justícia i Pau i el centre d’estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, organitzem un cicle permanent de conferències amb l’objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquestes conferències es fan el primer dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions que actuen en relació amb la realitat objecte de cada sessió.

Durant el present curs es van abordar temàtiques com la construcció de la pau (amb Arcadi Oliveres i Jesús Renau), el dret al treball i l’atur massiu (amb Albert Recio i Eduardo Rojo), la necessitat d’una banca ètica (amb Francisco Ferrer, Eulàlia Reguant i Jordi Calvo), el dret a un habitatge digne i el drama dels desnonaments (amb Eudald Vendrell, Carme Trilla i Rufí Cerdán), el dret a l’assistència sanitària universal (amb Vicente Ortún i Blanca de Gispert), la batalla contra el frau fiscal (amb Carlos Jiménez Villarejo i Miguel Ángel Mayo), la devastació de la naturalesa (amb Joan Garcia del Muro, Jaume Grau i Llorenç Puig), o les eleccions europees (amb Julia López i Alfons Calderón).

Alhora, vam poder parlar prèviament amb alguns dels esmentats ponents. Aquestes entrevistes van ser publicades a “Gastar la vida” i avui les recuperem per poder rellegir-les amb calma i reflexionar sobre el treball que tenim per endavant:

– Arcadi Oliveres: “M’agradaria creure que les Nacions Unides poden actuar com a garants de la pau internacional”

– Eduardo Rojo: «No tot treball es troba al mercat»

– Eulàlia Reguant: «El diner és una eina, no és un fi»

– Entrevista amb Rufí Cerdán: El dret a un habitatge digne i el drama dels desnonaments

– Blanca de Gispert: «L’arma més important que tenim és la desobediència civil, la mobilització social i el treball en xarxa»

– Joan Garcia del Muro: «No ens hem aturat a pensar cap a on correm, però correm cada cop més ràpid»

stock-photo-dove-shape-for-human-rights-124738540

Imatge extreta de: Shutterstock

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.