Al senyor ministre...

Al senyor ministre…

Tere IribarrenSr Ministre, vostè i jo llegim informacions diferents, vivim en llocs diferents i, sobretot, tractem amb gent diferent.

Que llegim informacions diferents ho demostra aquest escrit del FOESSA que li envio i al qual li dono tota la veracitat que es mereix, el mateix que a l’últim estudi de Càritas o a les publicacions de Cristianisme i Justícia.

– L’Informe indica que, el 2013, hi havia a Espanya 11,7 milions de persones (3,8 milions de llars) afectats per l’exclusió social: 4,4 milions més que el 2007 (un 60,6% més).

– Hi ha 5 milions de persones en exclusió severa (82,6% més que el 2007).

Que vivim en llocs diferents és evident. Jo visc a Barcelona i he treballat molts anys en l’educació en una escola de l’Eixample. Últimament estic inserida en el Barri del Besòs, on el que vostè posa en dubte de l’informe de Càritas es dóna de vegades encara amb dades més alarmants.

Tracto amb gent molt diferent: famílies amb diversos membres a l’atur, joves estudiants sense futur… Persones preocupades per la situació que vostè i els mitjans de comunicació diuen que tant millora…

Cada setmana el Banc d’aliments vetlla (com pot) perquè algunes famílies puguin menjar i mal alimentar els seus fills (si ve a Barcelona, pot visitar-nos i ho comprovarà). En aquesta ciutat, suposo sap, que les associacions i ONGs que ofereixen ajut social, algunes d’elles cristianes, són tan desconegudes com exemplars.

Fa mal que les opinions dels polítics siguin tan macro-positives i que la realitat concreta les desdigui… en tants llocs. Crec que això ho pot comprovar vostè mateix si surt al carrer i no fa propaganda de partit i escolta amb el cor la realitat que a molts els ha tocat viure. Sàpiga que a mi no m’ha tocat massa, però la meva fe i compromís creient fan que procuri tenir els ulls oberts.

fotonoticia_20140328154647_500

Imatge extreta de: EpSocial

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.