[El Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera amb motiu del Dia Internacional de la Dona ha elaborat el següent comunicat]

Veus. Secretariat Interdiocesà de Pastoral ObreraEls col·lectius i delegacions que signem aquest manifest, que treballem per portar el missatge de Jesucrist al món obrer, creiem que encara cal unir esforços, des de la solidaritat, per aconseguir justícia en la dignitat i la igualtat de drets entre dones i homes. Per això proposem aquest decàleg de bones pràctiques per transformar la situació actual.

1. Retrocés en els drets de ciutadania
El retrocés que vivim en els drets socials i de ciutadania dificulten encara més la realització de les dones: obstacles a les joves per accedir a estudis i a feina digna; retorn a unes idees retrògrades pel que fa a les relacions humanes; situació de les dones grans que han d’assumir tasques de cura de néts i persones vulnerables (malalts, discapacitats …), sense reconeixement polític ni econòmic. Davant d’això, fem una crida al que és de justícia: que es restitueixin els serveis i els recursos que s’havien aconseguit (beques, llei de dependència, ajuts socials…).

2. La desigualtat en el repartiment del treball i la riquesa
Totes som testimonis de com el desigual repartiment del treball i la riquesa entre els diferents grups socials és cada dia més escandalós, i es fa encara més palesa la desigualtat d’oportunitats per alguns col·lectius de dones: immigrants, en les tasques de la llar, en l’economia submergida, en la cura. Davant d’això cridem a la presa de consciència i a la denúncia de les situacions d’injustícia, a la solidaritat i a l’acompanyament.

3. Sistema capitalista, sistema que omet molts dels treballs que realitzen les dones
El retrocés en els drets socials i de ciutadania afecta d’una manera especial a les dones: retallades i precarietat en les tasques de cura, gent gran, persones amb disfuncions, malalts mentals i crònics, criatures sense llars d’infants, tot, d’una manera o altra, recau majoritàriament sobre les dones… Davant d’això, no defugim de la nostra responsabilitat. Rescatem la solidaritat, lluitem organitzadament perquè cal canviar-ho tot!!!

Continuar llegint

dia_mujer

Imatge extreta de: Ticovisión

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorOcupació, crisi econòmica i treball decent
Article següentOkupem el cel! Déu, religió i política més enllà de la salvació?

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here