La Banca Ètica és una realitat àmpliament coneguda per totes aquelles persones que es plantegen què poden canviar de la seva vida quotidiana per donar suport a la transició cap a un sistema econòmic i financer més just i solidari.

Des de l’inici de la crisi, la Banca Ètica ha crescut a passos de gegant. L’estalvi gestionat per les entitats de finances ètiques s’ha multiplicat per set, creixent l’últim any (2012) en un 60% i arribant als gairebé 1.000 milions d’euros. (Baròmetre de les Finança Ètiques i Solidàries)

Tot i que la Banca Ètica compta ja amb més de 100.000 usuaris a Espanya, encara té un llarg recorregut per esdevenir alternativa que, pel seu volum i base social, pugui mirar de tu a tu a la banca comercial. Una veritable lluita del David de les bones intencions contra el Goliat d’interessos econòmics amplis amb molta capacitat de maniobra i intrusisme polític i amb altes dosis de corrupció, amiguisme i falsa transparència.

Per continuar ampliant aquesta base de gent convençuda i transformadora, neix la campanya “Demana Banca Ètica” (“Demana Banca Ètica”). Promoguda a Catalunya per Setem, Fets i Justícia i Pau, vol fer arribar la proposta de la Banca Ètica a tota la comunitat educativa de l’àmbit universitari.

Conscients que fins ara tots els carnets emesos per universitats estan vinculats a algun banc o caixa tradicional, proposen una campanya de sensibilització i conscienciació perquè la gestió de serveis financers de la universitat (beques, targetes universitàries, etc.) siguin fetes a través de Banca Ètica.

El passat mes de juny van guanyar la seva primera batalla. El Campus Universitari Manresa (que agrupa diverses universitats catalanes), va treure la primera targeta universitària que promou la Banca Ètica. Una petita esquerda d’una campanya que encerta en la proposta i en el públic al qual va dirigida i que hauria de mirar de ser replicada en molts altres llocs.

Per a més informació – Web de la campanyaDemana Banca Ética” (només en català).

 

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Article anteriorUn nou maig del 68?
Article següentLa desigualtat no és bona, ni pels rics!

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here