Mariano Pérez de AyalaAmb aquesta frase s’expressava fa ja algun temps José María Mardones. Una fe que fonamenta i dóna sentit al compromís per la transformació social i que, per tant, troba en la política un àmbit privilegiat d’acció, ha portat a Cristianisme i Justícia, CVX-Espanya i el Centre Pignatelli a organitzar el curs “Fe i compromís sociopolític” que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 29 d’agost.

Bertolt Bertch deia, “el pitjor analfabet és l’analfabet polític. No escolta, no parla, no participa en els esdeveniments polítics. No sap el cost de la vida, del pa, de la farina, del vestit, de la sabata i dels remeis. L’analfabet polític és tan maldestre que s’enorgulleix i eixampla el pit dient que odia la política. No sap que de la seva ignorància política neix la prostituta, el menor abandonat i el pitjor de tots els bandits que és el corrupte polític, baliga-balaga i lacai de les empreses nacionals i multinacionals”.

Ens motiva combatre la permanent ceguesa estructural en què ens movem en el conjunt de la societat i també en els nostres àmbits eclesials i volem ajudar a reivindicar la lògica de la política davant l’exclusiva i excloent lògica del mercat, la recuperació del compromís públic, davant tant compromís que s’esgota en els espais còmodes de la privacitat; descobrir la fe com a generadora de cultura política i praxi alliberadora; apropar-nos a una espiritualitat de l’encarnació que actua en les mediacions històriques, amb ulls oberts per descobrir la presència de Déu pels racons dels mecanismes i estructures del món.

El curs, els detalls del qual trobareu a la web de CiJ, en un primer moment vol partir de l’anàlisi de la realitat econòmica, social i política del moment que estem vivint, però també de la realitat concreta de cada un dels participants, ja que només des de la “honestedat amb la realitat” podrem descobrir el què i l’on. En segon lloc, aprofundirem en algunes claus teològiques i del pensament social cristià que ens ajudin a donar i trobar raons a la nostra tasca, per a, en un tercer pas, procurar, ajudats pel compromís i els testimonis d’altres, descobrir els llocs concrets de la nostra actuació.

No busquem només un temps per conèixer o saber. Volem reflexionar, però també compartir i enriquir-nos mútuament en el diàleg; ajudar-nos amb el testimoni d’altres i també disposarem de temps per interioritzar: “sentir i assaborir les coses internament”, perquè creiem en la unió entre el canvi de la interioritat de l’ésser humà i la transformació de la història.

Tots els que hem contribuït a l’organització del curs estem convençuts de la seva conveniència i utilitat i creiem que pot “ajudar” a enfortir valors i motivacions i generar compromisos socials i polítics autènticament transformadors. Ja només falta que us animeu i vingueu.

Imatge extreta de: Vida Pastoral

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorEsquerdes al mur XXI: Contra la despesa militar: objecció fiscal
Article següentMilitants d’un dubte fèrtil

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here