Xema Moya (Justícia i Pau). En els últims dos anys hem assistit amb impotència al desmantellament de l’Estat del Benestar guanyat en els últims anys de la nostra democràcia. Les partides pressupostàries en sanitat, educació,  dret al treball, dret a l’habitatge… elements fonamentals de la nostra societat han estat retallades dràsticament amb l’objectiu d’equilibrar el dèficit fiscal de l’estat. Un dèficit generat per una despesa descontrolada en projectes sense viabilitat (aeroports sense avions, AVEs no rendibles, etc).

L’any 2012 el govern d’Espanya va executar retallades amb una mitjana del  17% respecte l’any anterior (Educació i Cultura 21,20%, Sanitat 13,7%, Ajuda al Desenvolupament  71,20%);  però pel Ministeri de Defensa només l’11,04% teòric ja que a la pràctica i un cop tancat comptes només ha estat del  6,33%. Aquest any els pressupostos continuen en la mateixa línia.

Les retallades aplicades sense cap consulta provoquen indignació i la societat ho manifesta al carrer, però ¿a quin grau no pujaria  aquesta indignació si se sabés que ens gastem 45 milions d’euros cada dia en Defensa;  o que només retallant aquesta despesa durant 7 dies no hauria calgut congelar o rebaixar els salaris dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya? Desgraciadament, la classe política que governa o ha governat  calla, s’estima més la retallada social i poder comprar amb aquests diners noves andròmines bèl·liques per acontentar els militars i les empreses que negocien amb elles; o fomentar el comerç d’armes també cap aquells països sense escrúpols, que no respecten els drets humans.

Comencem manifestant-nos de manera col·lectiva, per reclamar al Govern l’aplicació de retallades més profundes en l’àmbit militar que permetin retallar menys en despesa social;  comencem a desobeir individualment i civilment en el moment de fer la declaració de renda practicant-hi l’objecció fiscal a la despesa militar.

L’objecció fiscal no suposa deixar de pagar impostos; consisteix en desviar les quantitats de l’objecció a projectes socials, a entitats que treballen per la pau, pel desenvolupament i els drets humans.

Però davant la realitat de 6 milions d’aturats, una pobresa infantil del 24%, un atur juvenil al 55%, salaris més baixos, desnonaments, sanitat i educació sense recursos; ¿com podem permetre que l’estat espanyol es segueixi gastant 45 milions d’euros diaris en mantenir una estructura que implica mort i destrucció, i no fer res?, ¿com podem restar impassibles davant la compra d’armament sofisticat que en els propers 10 anys incrementarà el deute en uns 30.000 milions d’euros?

Actualment, els milers d’objectors i objectores fiscals a la despesa militar tenim clar que només amb una desobediència global de tota la societat, exercirem sobre el govern una pressió real que el forçarà a replantejar-se aquesta despesa. Es hora de començar

Per més informació visita www.objecciofiscal.org

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorEls alevites
Article següentA una fe que cerca la justícia li interessa la política

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here