Jesús Renau. Dissabte Sant és un dia molt especial. Els deixebles amagats i plens de por. Jesús absent. El poble celebra la festa de Pasqua en família, tot preparat com si haguessin de sortir per a un llarg viatge. Domina en la comunitat cristiana una rara sensació de mort, un dia buit de tota esperança.

En el camí del seguiment de Jesús també es donen dissabtes sants tant a nivell personal com comunitari. Nits fosques, silencis carregats de tristesa, incapacitat de pregar, i manca d’esperança.

La meditació que tindrem aquest matí a l’església del Sagrat Cor dels jesuïtes intentarà connectar amb l’ambient d’aquell primer dissabte sant i veure com d’alguna manera s’ha anat repetint en la vida de moltes persones. Escollirem alguns testimonis, concretament uns escrits de Simone Weil, de Sant Joan de la Creu, d’Etty Hilessum i de Santa Teresa de l’Infant Jesús; i intentarem des d’ells comprendre les possibles nits fosques i com afrontar-les seguint alguna de les regles de discerniment del exercicis espirituals de Sant Ignasi de Loiola.

Tota nit espiritual, tan personal, com comunitària o de la mateixa església, troba en la Mare de Déu aquella llàntia de fe que presagia el misteri de la Pasqua. A la matinada del Diumenge unes dones valentes volien moure la gran pedra que tancava el sepulcre per embalsamar el cos del Senyor. La seva actitud i decisió poden també ser una petita llum sobre com viure la nit fosca.

La meditació del Dissabte Sant constarà de breus explicacions, lectura de textos, estones de pregària  i moments musicals.

***

Aquí podràs escoltar els diferents àudios del recés a la ciutat 2013.


T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Jesuita. Profesor de Teología Espiritual en el ISCREB. Director Espiritual del seminario interdiocesano. Miembro de Cristianisme i Justícia y del equipo de pastoral del Casal Loiola de Barcelona. Autor de artículos y publicaciones sobre la dimensión social de la espiritualidad y temas educativos.
Article anteriorRecés a la ciutat (II): La mort de Jesús segons els quatre evangelis
Article següentSolucions que arriben del sud – crònica IV – #FSM2013

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here