Le damos la vueltaL’empresa d’inserció Le damos la vuelta, va néixer com a resposta a una realitat detectada, per un equip d’acollida de Càritas del casc antic de Saragossa. Un grup de dones immigrants i quatre dones compromeses, vam començar a parlar de les nostres coses al voltant d’un cafè.

Entre cafè i cafè es va anar expressant quines eren les  necessitats més urgents d’aquest grup de dones en situació de risc d’exclusió social i serioses dificultats per a accedir al mercat laboral. I per què no creàvem la nostra pròpia empresa? No enteníem res d’aquest món de l’empresa, però somniar és gratis i a més, comptàvem amb el suport de molta gent. Una expressió de gratuïtat que ens va sorprendre i emocionar. Al final amb tota la informació recollida gairebé ens hem convertit en expertes del món empresarial.

Aquesta  necessitat, es va traslladar a la Confederació de Religiosos/es d’Aragó, i des de la Asociación Lar-Betania, entitat de la qual participen fins a dotze congregacions religioses, es va avalar el projecte. Va ser aquesta associació i un grup de laiques que s’hi van implicar, les que van dur a terme tots els passos per a constituir l’empresa d’inserció.

L’empresa Le damos la vuelta SL, és una empresa que es dedica a recollir i vendre tots aquells productes que tenen relació amb aquest món de la puericultura (0-8 anys): cotxes, bressols, cadires de passeig, roba, complements, joguines… L’empresa, és una empresa sense ànim de lucre, i per això, el 100% dels guanys repercuteixen a la mateixa empresa.

Ens hem proposat com a objectius de la nostra activitat els següents:

  1. Crear llocs de treball per a col·lectius de dones de baixa empleabilitat i amb escassos recursos econòmics, a través d’un taller de reciclatge de productes de puericultura.
  2. Oferir productes amb la màxima qualitat i garantia a preus econòmics amb el nostre propi segell de distinció, que permeti als clients obtenir productes únics tractats i elaborats en el nostre taller.
  3. Crear una consciència ecològica i solidària, potenciant la donació d’aquells articles que als nostres fills/es ja no els són útils, però que a altres els poden anar com anell al dit.

I això ho fem a través d’una sèrie d’activitats:

  1. Recollim  el que a tu no et serveix i “li donem un tomb” per a què torni a ser útil.
  2. Reciclem allò que aparentment ja no serveix i, amb aquest petit gest, afavorim un consum responsable i tenim cura del medi ambient, pintant el nostre món de color verd esperança.
  3. Venem a preus molt assequibles els productes reciclats, els productes nous procedents de donacions, els productes confeccionats artesanalment per un equip de dones que fan de les seves habilitats un art i, així, amb petits gestos “li donen un tomb a la vida”.

La nostra empresa és peculiar, perquè en el fons del que fem s’amaga un SOMNI. El somni de qui  fa una aposta per un món millor i assumeix el risc de somniar desperts. Un somni sostingut per la certesa de què, quan som capaços de compartir… LA VIDA ES MULTIPLICA i arriba per a TOTS.

[Si vols saber més sobre “Esquerdes al mur” i la nostra crida a l’esperança o vols participar i enviar-nos un projecte, experiència, iniciativa, etc. fes click aquí].

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorL’estrella, l’or, l’encens i la mirra… Significat dels simbolismes del Nadal
Article següentMoviments migratoris. Una realitat amb un gran dinamisme (I)

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here