«No som una generació perduda» – Reflexió de fi d’any de Cristianisme i Justícia:

Cristianisme i JustíciaEn aquesta ocasió Cristianisme i Justícia ha volgut donar veu als joves en la seva declaració de Fi d’Any. La seva és una anàlisi lúcida de la situació que estem vivint, reconeixent els errors, denunciant la creixent desigualtat social i declarant el seu compromís de treballar per transformar aquesta realitat. “No volem ser una generació perduda”, afirmen, fugint de l’etiqueta que sovint s’utilitza per a referir-se als joves d’aquesta franja d’edat.

Es defineixen com a “fills de la bonança”, d’una societat mercantilitzada on la democràcia s’ha anat diluint en l’individualisme, i reconeixen que “en algun moment d’aquest procés vam deixar de pensar quin model de societat volíem perquè no ho creiem necessari i el totalitarisme de la indiferència va començar a fer estada en les nostres vides”. Asseguren, però, que “ens han tret la bena dels ulls” i ara constaten el dèficit democràtic, el desprestigi de les institucions polítiques, la polarització ideològica que dificulta el diàleg, els riscos de l’absolutisme de la tècnica i una creixent superficialitat que envaeix tots els àmbits de la vida.

Enfront d’això denuncien el desmantellament de l’Estat del Benestar, que està provocant un augment de les desigualtats socials i adverteixen que la crisi “igual que ha produït una onada de solidaritat, està encoratjant l’aparició d’un nou feixisme social” que pot ser una amenaça a la convivència i a la democràcia.

Tot i el desconcert que provoca trobar-se enmig d’un canvi d’època, enfrontant-se a la “impossibilitat d’assolir molts dels projectes personals i comunitaris amb què ens havien ensenyat a somiar”, aquest grup de joves es nega a formar part d’una generació perduda.

Per això, aquest manifest vol ser una crida a l’esperança, en el que es comprometen i conviden a recuperar la fraternitat i treballar per allò comú, combatre l’individualisme i la indiferència, i cuidar la persona en la seva integritat.

***

Per llegir la reflexió de fi d’any sencera, fes clic aquí.

[Ens ajudes a difondre-la per les xarxes socials? – utilitza el hashtag #nosomgeneracioperduda]

 

 


Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.