Apostolat Social de la Companyia de Jesús. L’Apostolat Social jesuïta a Espanya ha publicat avui, 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant, el comunicat “En terra que acull”, en el que llança una mirada global sobre les migracions i la cooperació, la inclusió, la cohesió social i la ciutadania. Des de la seva experiència amb col∙lectius de migrants a la nostra societat i el seu ampli treball en cooperació internacional que incideix en situacions de desplaçament forçós, diverses institucions jesuïtes defensen que “tota persona té dret a buscar millors condicions de vida fora del seu lloc d’origen, dins del seu propi país, o travessant fronteres internacionals”.

A través de quatre realitats concretes en les que estan involucrats, els jesuïtes recorren realitats com la de les persones estrangeres a Espanya amb restriccions a l’atenció mèdica, les persones migrants en trànsit cap a Europa que queden atrapades a Marroc o Algèria, la lluita dels dominicans d’ascendència haitiana pel reconeixement de la seva nacionalitat, i la defensa d’una ciutadania inclusiva que es vincula a la residència i no a la nacionalitat.

Les institucions jesuïtes consideren que una part creixent de la població més pobre i vulnerable es troba atrapada en situacions que els obliguen a fugir dels seus llocs d’origen per als quals la mobilitat humana no ha estat una elecció sinó la única possibilitat de sobreviure. Des de la seva condició de testimonis que acompanyen diverses realitats de mobilitat humana tant als països del Sud com a Espanya, certifiquen que en diversos llocs dels globus, els migrants pateixen rebuig social i similars situacions de vulneració de drets.

Defensen que és necessari brindar‐los protecció i aprofitar els recursos i energia d’aquestes persones que estan desitjoses de posar al servei de les seves comunitats d’acollida.

En el següent enllaç podeu llegir el comunicat complet: “En terra que acull”


T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorEns han robat el projecte europeu
Article següentProfetes davant la crisi (VI): De teòlegs perseguits a teòlegs rehabilitats

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here