Pere Casaldàliga, un exemple de lluita pels Drets Humans amenaçat

Cristianisme i Justícia. En els últims dies ens ha arribat la notícia que Pere Casaldàliga ha hagut d’abandonar la seva llar a São Félix do Araguaia (Brasil) a causa de les reiterades amenaces de mort que ha estat rebent per part dels terratinents de la zona. Des Cristianisme i Justícia (CJ) li volem fer arribar el nostre recolzament en aquests moments difícils i volem brindar-li un cop més el nostre reconeixement -avui, Dia Internacional dels Drets Humans, amb més motiu encara- per la seva àrdua defensa dels drets dels indígenes i dels més desfavorits.

Volem també agrair les paraules que ens va dedicar amb motiu del 30 aniversari de CJ:

Rebo efectivament els quaderns, sempre oportuns, de Cristianisme i Justícia i agraeixo aquest servei tan evangelitzador. No necessiteu consells, però insinuo alguns temes i objectius, “de cara a futur”, com dieu.

Humanitzar la Humanitat. Que sigui la gran família plural i una. Déu s’ha fet humà perquè aprenguem a humanitzar-nos “divinament”. Assumir el desafiament d’obrir les fronteres i els cors del món, en aquesta hora de les grans migracions imparables. Globalitzar la solidaritat entre les persones i els pobles.

Contestar radicalment el sistema capitalista neoliberal, desde les grans institucions universals, que estan traint la seva raó d’ésser, fins la vida quotidiana, atacada pel consumisme i l’egoïsme institucionalitzat.

Testimoniar l’esperança.

A tota la colla de Cristianisme i Justícia, una forta abraçada i la pau subversiva de l’Evangeli.

Pere Casaldàliga

Procurem no perdre de vista mai aquests objectius i estem convençuts que allà on tinguin la sort de rebre’l, Pere Casaldàliga seguirà treballant per la pau, la solidaritat i la justícia social i continuarem rebent el seu testimoni d’esperança.

Per més informació podeu consultar les següents notícies:

– Pere Casaldàliga: “Estoy fuera por unos días”

– Suport a Casaldàliga obligat a fugir de Sâo Fèlix per primera vegada en 40 anys

 Imatge extreta de: Redes Cristianas


Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.