Cristianisme i Justícia. Tots els dies, rebem notícies relacionades amb l’enorme crisi que estem patint i les seves conseqüències socials. Aquesta successió de males notícies pot dur-nos al  desànim, al catastrofisme o al fatalisme de creure que davant d’aquesta situació no hi ha res a fer. Sembla com si no hi haguessin altres sortides fora d’aquelles que passen per retallar els drets socials i l’afebliment dels més pobres.

Davant d’aquesta situació, volem fer aquí una proposta que neix d’una convicció: tots, i d’una manera especial els cristians, som convidats a donar esperança. Som cridats a l’acció, a implicar-nos davant la injustícia, a crear a partir d’allò que no és perfecte. Si es vol dir en paraules de l’evangeli: som cridats a ser “sal de la terra”.

Per aquest motiu, és important que, avui, més que mai, ens convoquem al voltant de l’esperança. En els temps que  corren, fer una crida a l’esperança és gairebé un acte revolucionari, cal que entre tots i totes anem esquerdant els murs que ens imposen i que ens duen a la pèrdua de cohesió social o a la subordinació de tots els àmbits de la societat als interessos del mercat.

Una proposta-crida des de Cristianisme i Justícia

A partir d’aquesta convicció i aprofitant que entrem en temps d’Advent, des de Cristianisme i Justícia volem posar en marxa una iniciativa senzilla però que ens il·lusiona i ens compromet. Us volem convidar a compartir amb nosaltres testimonis sobre iniciatives i accions que conegueu de primera mà i que animin a l’acció i a l’esperança. Portem 30 anys de compromís amb la reflexió sobre la fe i la justícia, i ara pensem que és més necessari que mai  fer una petita crida a l’acció.

Per això, durant aquest Advent, presentarem cada divendres al nostre bloc un testimoni que ens doni a conèixer una iniciativa concreta.

Quin tipus d’iniciatives busquem?

– Busquem iniciatives que siguin senzilles i locals. Digueu-nos breument en què consisteixen, com va néixer la idea, que es buscava amb elles…

– Busquem iniciatives de carn i ossos, basades en experiències o accions personals. Perquè ens cal posar cara i noms a les accions, si realment volem convocar a una esperança i a una solidaritat autèntiques.

– Busquem iniciatives preferentment de caràcter col·lectiu. Davant l’individualisme ferotge al qual apunta la nostra societat, és important que mostrem projectes que, partint d’una idea comunitarista, convidin a fer front a la crisi fent servir la solidaritat i la intel·ligència col·lectiva. Per nosaltres també és important conèixer si algunes d’aquestes iniciatives parteixen de llocs eclesials, ja que ens cal mostrar també que en aquest hivern eclesial s’estan movent molts i senzills gestos d’esperança.

– I sobretot busquem iniciatives que davant un context desolador, mostrin que tots podem fer alguna cosa, per petita que sigui.

Fem nostre el poema que va escriure Pere Casaldáliga:

És tard
però és la nostra hora.

És tard
però és tot el temps
que tenim
per a construir el futur.

És tard
però som nosaltres
aquesta hora tardana.

És tard
però és matinada
si insistim una mica.

Busquem, en definitiva recopilar i difondre experiències d’aquest tipus que animin a l’acció i a la seva possible rèplica en diferents llocs: barris, associacions, parròquies, comunitats cristianes… Històries que animin a descobrir el rostre més solidari de la nostra societat i la nostra Església.

Estem convençuts que al costat dels silencis, que a vegades en el cas de l’Església se’ns fan incòmodes i incomprensibles, existeixen moltes iniciatives que mereixen ser explicades i conegudes. I és que cal continuar amb el profetisme i la denúncia, però al mateix temps cal complementar-lo amb una crida a l’esperança

Com puc col·laborar amb la iniciativa?

De diverses formes:

– Fent-nos arribar les vostres experiències a gastarlavida@fespinal.com Durant el temps d’Advent (i en funció de la resposta que tingui aquesta convocatòria seguirem més endavant), donarem a conèixer alguns testimonis.

– Ajudant-nos a difondre tant aquesta crida com les experiències que anem penjant al nostre bloc.

Moltes gràcies pel vostre suport!


T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorGoogle i la legalitat il·legítima
Article següentPer una vida lliure de violència: cada dia és 25N

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here