Cristianisme i Justícia. El desencantat i savi llibre del Cohèlet ens adverteix a  1, 9: “Allò que ha passat tornarà a passar, allò que s’ha fet tornarà a fer-se: no hi ha res de nou sota el sol”. És normal que per als qui vivim una determinada època, tot el que en ella s’esdevé tingui el qualificatiu de novetat, d’excepcionalitat i de caràcter únic. Convé que sigui així, ja que el Cohèlet portat fins a les darreres conseqüències podria convertir-se en una invitació a no fer res.

Agafat però en positiu, podem transformar-ho en una invitació a rellegir la història i a aprendre del que va esdevenir en el passat. És amb aquest esperit que des de Cristianisme i Justícia hem programat per aquest curs set sessions sobre set moments històrics de canvi i crisis, per trobar-hi en ells profetes i testimonis que saberen llegir els “signes dels temps” i que van actuar en conseqüència. Mirem, doncs, a altres “crisis” per aprendre com foren afrontades per valents i valentes (avui en diríem líders!) que respongueren i pagaren, a vegades amb la vida, situacions d’extrema injustícia. És amb aquesta clau que presentem, doncs, aquest programa del curs “Profetes i testimonis davant les crisis”.

18 octubre La crisi d’un poble en Exili: Jeremies i Isaïes.
Claustre Solé
25 octubre La resistència enfront d’un Imperi: Sant Pau
Xavier Alegre
8 novembre La denúncia des de la simplicitat evangèlica: 
Sant Francesc d’Assís
José Manuel Vallejo
15 novembre La necessitat constant de reformes: 
Santa Teresa de Jesús
Victòria Molins
22 novembre El clam d’una dona indignada davant les noves 
pobreses dels. XX: Dorothy Day
Daniel Izuzquiza
29 novembre Els testimonis de resistència enfront de la 
dictadura del nazisme: Etty Hilesum
José I. González Faus
13 desembre Teòlegs perseguits que esdevindran teòlegs 
consagrats: Rahner, Congar i Häring
Jesús Martínez Gordo

El seminari és coordinat per Jaume Flaquer,  responsable de l’àrea teològica de Cristianisme i Justícia.

Als qui pugueu us animem a participar-hi. Als altres, intentarem que els diferents professors i professores del curs ens descriguin breument en aquest bloc el contingut de les seves ponències.  Més informació aquí.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Article anterior“Adéu Espanya?” Reflexions i articles per a continuar el debat
Article següentIñaki Gabilondo obre el curs a Cristianisme i Justícia

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here