Cristianisme i Justícia. Durant aquest curs que acaba, hem intentat a través de les nostres publicacions explorar i mostrar una teologia ben integrada amb la justícia, en consonància amb el lema que ha marcat la celebració dels 30 anys del centre: cercar la justícia que brolla de la fe.

En aquesta línia va anar el nostre llibre “Mística i compromís per la justícia” que sortí el mes de novembre passat

La tasca sembla,però, cada poc més difícil, atenent a la profunda crisi eclesial que ha anat derivant amb el pas del temps vers allò que alguns autors han denominat com “la temptació del gueto”. I atenent també a un procés accelerat de debilitament de la fe, desafecció de l’Església i secularització, que ha estat especialment intens en els països anomenats “occidentals”.

Tanmateix ens hem resistit a deixar-nos arrossegar pel corrent de pessimisme, i hem seguit proclamant no només la vigència, sinó l’actualitat d’un pensament teològic centrat en Jesús i en l’evangeli. Una visió de la fe que veu en aquest món nostre tan malferit, l’únic lloc de veritable realització del Regne. I, això, ho hem intentat sobretot a partir de dues coordenades:

La coordenada dels testimonis. Alguns gairebé històrics com el record dels capellans obrers que vam realitzar de mà de Jaume Botey.

Altres d’actuals, com el de la religiosa Teresa Losada. Un exemple viu dels fruits d’aquesta justícia que brolla de la fe i que porta al compromís vers els més necessitats.

I la coordenada de la novetat en teologia. Lucia Ramon ens va portar a la tardor una petita llum de renovació a través de la seva proposta d’una teologia menys ideològica, menys masculina, menys conceptual, i molt més centrada en l’experiència i en la cura.

Mentrestant Javier Vitoria, afinava la vista i la ploma per buscar enmig de l’hivern eclesial signes d’esperança i vents de canvi.

L’estiu pot ser una bona oportunitat per llegir o rellegir alguns d’aquests llibres i quaderns. Si encara no els reps, no dubtis en sol·licitar-los gratuïtament.

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorFractura social i renda mínima garantida
Article següentCIEs: una realidad desenmascarada

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here