‘El diàleg de la vida quotidiana. El testimoni de Teresa Losada’: quadern nº 179 de CiJ

Cuadernos CiJDurant un acte al Palau Centelles de Barcelona, en el dia de l’emigrant, el conseller de Justícia de la Generalitat va premiar el treball de Teresa Losada a favor d’una societat amb igualtat de drets i d’oportunitats.

El Quadern número 179 és un diàleg amb ella i alhora un reconeixement al treball d’una de les dones pioneres en l’acollida de musulmans a España. El seu estil fa fàcil la lectura i dóna peu a poder abastar molts temes quehi exposa amb mestratge i calidesa. Escoltem-la:

De la realitat a la teoria: « És més forta l’experiència que tu tens que la teoria. Si teoritzes no pots fer el pas, el fas amb l’experiència. Quan jo escolto o llegeixo què diu un senyor, immediatament recorro a la meva experiència concreta per donar-li la raó o per contradir-lo. No es pot separar mai el que anomeno la bastida de la teoria de la pràctica, perquè, si no, ens quedem sense fonaments. Teoria i pràctica s’han de conjugar.

De la incertesa a la certesa. « Des d’una convicció profunda, creus també que cal seguir endavant. Davant tantes coses que passen, la gent, molt sovint, està adormida. La vida de tots els profetes de l’Antic Testament i, sobretot, la de Jesús, era un estil de vida que duia a la denúncia: contra els sacerdots, contra la religió, contra els que el rodejaven i no seguien el que ell creia, que era seguir verdaderament Déu. Cal arriscar.»

Creiem que és un moment oportú per a llegir aquest Quadern quan se senten tantes veus discordants i tantes lleis repressives i discriminatòries amb col·lectius com l’immigrant. Des de la fe i la justícia no es pot admetre.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.