Nani Vall-llosera. La vaig conéixer com a usuaria d’un centre de salut. Està casada i té dos fills. El seu marit és palestí i va ser víctima d’un atemptat terrorista, tot i que encara no ha estat reconegut com a tal ni s’ha beneficiat de les ajudes que actualment reben les víctimes del terrorisme. Estava estudiant a la universitat. Les seqüel·les físiques i psicològiques van ser intenses i encara avui són molt evidents.

La Halima ha treballat de sol a sol per tirar endavant els seus fills, que ja són universitaris. A les nits estudia en una escola d’adults perquè la vida no li va permetre fer-ho al seu moment. Les seves ganes d’aprendre són insaciables.

És musulmana i parla amb orgull i emoció de les seves tradicions, da la seva religió i del seu Déu. Ella i jo creiem en el mateix Déu. El mateix que ens espera i ens convida sense cansar-se a donar cada dia el millor de nosaltres mateixes, el mateix que ens crida amb la veu dels pobres i els marginats, el mateix que habita al fons del nostre cor i que surt al nostre encontre una i altra vegada, el mateix que es fa present en el seu matrimoni convertint-lo en sagrament, el mateix que ens duu de la mà més enllà dels que creiem que són els nostres límits, el mateix que ens recull quan defallim i ens acompanya quan quelcom ens afligeix.

No hi ha dubte de què és la trobada personal la que ens portarà a conéixer-nos, a acceptar-nos, a enriquir-nos mutuament i a conviure en pau.

http://www.jorgeaffaich.es.tl/%3Cfont-size%3D-g-2-g–face%3D-g-bookman-old-style-g-%3E-Galeria/pic-1000012.htm
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Médica de familia en el CAP de Bon Pastor (Barcelona). Ha trabajado como médica en varios países del sur; con el Chad en el corazón. Conoce el CIE de Zona Franca y muchas historias de vida y sufrimiento de hombres que han sido privados de libertad en sus instalaciones. Forma parte del FoCAP, Fòrum Català d’Atenció Primària, que defiende una sanidad pública universal centrada en la atención primaria, donde se practica una medicina especializada en personas.
Article anteriorAlgunes idees ràpides sobre retallades en l’educació
Article següentCanal Youtube CiJ: presentació del quadern no 175

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here