Conrear un món millor

Veus. Intermón-Oxfam ha fet públic de manera recent un informe titulat “Conrear un món millor”. L’informe aporta dades alarmants: gairebé la meitat de tota la terra de conreu que hi ha als Estats Units està en mans del 4% dels propietaris del país; a Guatemala, menys del 8% dels productors agrícoles es reparteixen el 80% de la terra; i la meitat del camp de Brasil està controlat per l’1% de la població.

La desigualtat en l’accés a la terra, perpetuada per governs i empreses, és un dels factors que estan empenyent el sistema alimentari mundial a l’abisme. Aquesta especulació, juntament amb l’escalada dels preus dels aliments i el canvi climàtic, constitueix una “bomba de rellotgeria” que pot tirar per terra “dècades d’avenç en la lluita contra la fam”, segons afirma aquest estudi.

Us recomanem diversos enllaços:

1-      L’informe complert, que pots descarregar-lo des d’aquí: http://www.intermonoxfam.org/UnidadesInformacion/anexos/12288/110531_cultivarfuturo.pdf

2-      La notícia que fa uns dies va aparèixer al diari Públic, on destaca algunes de les dades més rellevants:http://www.publico.es/espana/379485/la-produccion-alimentaria-cada-vez-en-menos-manos-planetatierra

3-      El quadern de CJ que fa uns mesos vam publicar, elaborat per Gustavo Duch i Fernando Fernández “L’agroindústria sota sospita”.

4-      L’escrit de la nostra col·lecció “Papers”, L’hora de la sobirania alimentària”, de Jesús Sanz i Basilio Rodríguez.

http://www.publico.es/espana/379485/la-produccion-alimentaria-cada-vez-en-menos-manos-planetatierra
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.