Cristianisme i Justícia. El dia 13 de desembre del 2010 i per a commemorar els 30 anys de la mort de Monsenyor Óscar A. Romero, Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia van convidar al jesuïta Xavier Alegre a parlar sobre l’important paper que el bisbe salvadorenc tingué en la defensa dels drets humans.

Vam creure que pel seu interès la conferència  havia de ser recollida i publicada a internet. El testimoni de Monsenyor Romero, escapa a unes circumstàncies i uns fets concrets, i continua sent vigent com un testimoni del que suposa viure la fidelitat a l’Evangeli de Jesús fins a les últimes conseqüències. Certament en la guerra civil de El Salvador s’enfrontaven bàndols amb ideologies i projectes molt diferents. L’opció de Romero no era reduïble a cap ideologia: era una opció clara per les víctimes, pels pobres, per la pau, per la justícia i pels drets humans, d’aquí la incomprensió d’uns i altres, especialment d’aquells que volgueren inútilment silenciar la seva veu.

Va profetitzar “si em maten ressuscitaré en el poble salvadorenc” i així ha estat: ha ressuscitat i segueix ressuscitant en aquell poble. El que potser no podia preveure és que també continuaria ressuscitant en l’Església, sent llum, testimoni i esperança, enmig d’un llarg hivern eclesial.

Aquí podeu llegir la conferència sencera de Xavier Alegre: “Monsenyor Romero, un defensor profètic dels drets humans”

Oscar Romero

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorFer nostre el dejuni
Article següentLíbia: 10 voltes i una resposta final

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here