El conte dels senyors de les nostres vides

Toni Comín. Hi havia una vegada a Europa un sistema econòmic anomenat capitalista, on tothom pensava que els mercats financers complien aquella funció per a la qual estan socialment legitimats: proporcionar finançament a les empreses per tal que aquestes puguin generar riquesa i crear ocupació. Mentre l’economia dels països europeus prosperava, el PIB creixia, l’atur disminuia i els ingressos d’alguns estats (com l’espanyol) augmentaven fins a generar un important superàvit, ningú parava atenció sobre la veritable naturalesa d’aquests mercats financers. I, per tant, ningú sentia la necessitat de controlarlos, regular-los o obligar-los a fer allò que teòricament els pertoca. Continua llegint l’últim ‘paper’ de CiJ.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.