Tere Iribarren. Imágenes. JAKARTA (INDONESIA) 20.03.08 Dos nens recullen plàstics en un riu molt contaminat del Nord de Yakarta (Indonèsia). L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2008 Any Internacional del Sanejament.

A Jakarta i a altres ciutats del món milers de nens i adolescents sobreviuen en situacions d’extrema pobresa al voltant dels abocadors municipals. Són nens petits, com els alumnes de les nostres escoles, nens que treballen moltes hores recollint deixalles que després venen, en condicions d’absoluta desprotecció i exposats a malalties e infeccions transmeses per insectes, rosegadors i cucs que viuen entre la descomposició d’aquests immensos abocadors.

Molts d’ells pateixen la violència i els abusos de part de persones adultes que els exploten, mentre recuperen materials com plàstics, vidres, metalls, paper, tela, cartró, matalassos o altres estris de cuina, que moltes vegades utilitzen per a construir-se els seus petits habitatges de cartró. Tots ells són víctimes del creixement accelerat i desordenat de les grans ciutats i del resultat del malbaratament de tants ciutadans entre els quals podem estar-hi nosaltres.

Urgeix que els governs, els plans educatius, la societat civil, tots, prenguem consciència de què la situació d’aquests dos nens, i la de molts altres que treballen explotats en el món, és inacceptable.

Molts nens del nostre planeta s’han oblidat de somniar, de jugar, d’estudiar, de menjar com cal, de rebre regals, de tenir un sostre, de sentir carícies, perquè els hem robat la infantesa, i els drets més elementals.

T'AGRADA EL QUE HAS LLEGIT?
Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Amb només 1,5 € al mes fas possible aquest espai.
Article anteriorCrisi econòmica o crisi política?
Article següentArrels davant el repte europeu d’acabar amb el sensellarisme

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here