Missatge de Pere Casaldàliga sobre Lluís Espinal

Cristianisme i Justícia. El poble de Sant Fruitós de Bages es pot sentir orgullós d’haver estat bressol de Lluís Espinal i Camps. I és més que just que aquest seu poble guardi la memòria viva i compromesa amb les causes d’en Lluís.

Sempre les nostres causes defineixen la nostra vida. Les causes del jesuïta i periodista Lluís Espinal són, en última instància, causes del Regne de Déu, són la donació de tota la vida al servei dels desvalguts. Lluís no volia el martiri, volia i vivia el do de la pròpia vida com un martiri diari. I amb quina força!. Jesuïta, bon company de Jesus; periodista, atent a la vida, a la història; dialogant amb la societat, inflamant d’Evangeli la seva paraula, els seus escrits. En rebel fidelitat. Fent comunió amb les lluites i esperaçes dels nostres pobles, ell sobretot amb la Bolívia estimada, en l’Abia Yala, que ara recull la paraula i la sang del seu martir, testimoni de tants altres testimonis que han anat donant “la prova major”, com deia Jesus, donant la vida.

Aquest homentage revifant la memòria ha d’ésser un compromís renovat amb les causes d’en Lluís. Un compromís nostre, de tot el poble de Sant Fruitós, dels jesuïtes companys i de tots els que creiem en la utopia del Regne de Déu. Sant Lluís Espinal i Camps ens obre camí.

Pere Casaldàliga

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.