IV Memorial Joan Gomis de periodisme solidari

Cristianisme i Justícia. El passat dimarts 27 d’octubre es van lliurar al Pati Manning de Barcelona els premis del IV Memorial Joan Gomis de periodisme solidari. Joan Gomis Sanahuja (1927-2001) va ser president de Justícia i Pau, i un dels màxims impulsors a Catalunya de les xarxes d’ONG tant per al desenvolupament com per la pau. Per recordar-lo, i per continuar reivindicant el seu treball i les seves causes, des de fa uns anys les associacions Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau i Fundació Cultura de Pau, juntament amb les revistes Foc Nou i El Ciervo, convoquen un premi de periodisme amb dues modalitats: obres inèdites i obres publicades.

Aquest any els guanyadors han estat els següents treballs que podeu consultar a internet:

L’article La ocupación israelí contada por sus soldados de la periodista Maribel Hernández. Una aproximació al conflicte arab-israelí des d’una perspectiva poc coneguda: la dels soldats israelians i l’associació Breaking The Silence (BTS).

El documental Volver a nacer codirigit per Paco Simón i Óscar Bernàcer de la Fundación CEPS, on es retrata el testimoni d’alguns militants supervivents de la Unión Patriòtica. Partit que a mitjans dels 80 va aglutinar les forces de l’esquerra colombiana així com alguns membres de les FARC que decidiren signar una treva i abandonar les armes, i que van ser gairebé anihilats per les forces paramilitars i pel mateix exèrcit de Colòmbia.

És de destacar la bona qualitat dels treballs presentats en aquesta edició, tal com quedà recollit en l’acta del jurat que es va llegir durant el lliurament en el qual van participar entre altres l’actual president de Justícia i Pau, Sr. Arcadi Oliveres iel Sr Teo Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui i president del Fons Català de Cooperació per al desenvolupament.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.