L’hora de la sobirania alimentària

Cristianisme i Justícia. T’has preguntat algun cop per què una poma costa gairebé el mateix tant si ve de Sudàfrica, com de Califòrnia o d’Espanya? Per què podem trobar pràcticament els mateixos aliments al supermercat, durant tot l’any? O per quina raó importem des de tan lluny productes que els nostres pagesos recullen a pocs quilòmetres de casa nostra?

«Amb el menjar no s’hi juga», repetien les nostres àvies. Però avui l’alimentació s’ha convertit en un valor més de mercat i s’hi “juga” a totes les borses del món, independentment de les repercussions que tingui per als éssers humans. Basilio Rodríguez i Jesús Sanz analitzen en aquest “paper de CiJ” alguns dels interrogants plantejats. Per a veure el paper complet feu clic aquí.

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu recolzament.