Tere Iribarren. Imatges. Un nen palestí es refresca sota una cascada d’aigua en un parc públic de Jerusalem, quan una onada de calor colpeja Israel. Les altes temperatures romandran uns tres o quatre dies, i arribaran fins als 40 graus centígrads. EFE / Jim Hollander

Si et pregunten pel carrer Quin és el preu de l’aigua? Gairebé segur que respons que és molt baix, però si et pregunten Quin és el seu valor? Què respons?
És molt diferent el valor que atribueix a l’aigua al consumidor espanyol o el nen que ha de caminar durant diverses hores al dia fins al pou més proper per dur a la seva família uns pocs litres d’aigua. Com educar i educar per a l’ús restringit d’un bé tan escàs?

La bretxa entre països pobres i rics serà més gran si augmenta el malbaratament i la contaminació: Serveixi de dada: el consum mitjà d’aigua per habitant en els Estats Units és de prop de 2.000 m3, mentre que a Níger és de 41 m3.

Les possibilitats de desenvolupament d’un territori i la seva població depenen de l’ús de l’aigua, perquè necessitem aigua per viure, per beure, per a l’agricultura i la indústria, la higiene i la salut, per la qualitat ambiental.

Volen privatitzar l’aigua perquè s’acaba, com si poguessin agafar-la, neta i cristal·lina, dinàmica i clara; amb forma de núvol, de pluja, de riu, de mar, d’onada, de rosada, de la llera, de cascada. L’aigua és de tots, nosaltres, als que encara no ens falta, som responsables de que estigui ben repartida. És un gran repte del segle XXI.

Publicat a la Revista RS21

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Religiosa del Sagrado Corazón. Licenciada en teología. Coordinadora de los cursos y actos de Cristianismo y Justicia. Miembro del patronato de la Fundación Lluís Espinal – Cristianismo y Justicia.
Article anteriorQuan tot falla… surt la dona
Article següent¿Cultura del esfuerzo?

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here