Llorenç Puig. Cristianisme i Justícia s’adhereix al document “Superar la crisi i els reptes del nostre temps gràcies a una Europa més unida, més solidària i més oberta al món”.

Us presentem aquí aquest document que hem signat i que pensem que pot ajudar a reflexionar sobre la importància de la construcció europea, i que aquesta tingui lloc des d’una aposta per les qüestions socials que ens urgeixen, i que reculli el millor de l’esperit europeu en aquesta línia.

Hem debatut en el nostre Consell de Direcció la possible adhesió a aquest document. Si bé hi ha opinions que recordaven que hi ha punts que no són totalment com nosaltres haguéssim dit, pensem malgrat tot que és el moment de no quedar-nos en els punts de divergència, sinó de fer un esforç concret i decidit per una veritable construcció d’una Europa “més unida, més solidària i oberta al món”.

Pensem que és el moment d’un compromís concret que ens ajudi, a tots nosaltres, a “prendre consciència de la nostra responsabilitat personal en la construcció europea”, d’una Europa solidària, respectuosa amb les generacions futures, generosa. Estem a favor d’un veritable debat democràtic i constructiu, que faci arribar als nostres conciutadans la importància d’aquest compromís pel futur d’Europa. D’aquesta Europa, de la que els  seus objectius “inclouen la pau, la plena ocupació, el desenvolupament durable, el comerç lliure i equitable, l’eliminació de la pobresa, la protecció dels Drets Humans i el respecte i el desenvolupament del dret Internacional”…, especialment en aquest moment de profunda crisi econòmica i d’una gran perplexitat davant tants punts.

És per això que Cristianisme i Justícia dóna la seva adhesió a aquest document que busca encoratjar els nostres conciutadans a prendre’s en tota la seva serietat aquest treball per una Europa tal com diem, una Europa veritablement més unida, més solidària i oberta al món. La feina serà ara, evidentment, que, des de cadascú de nosaltres, fins els nostres representants polítics, deixem de banda els petits interessos polítics de curt abast i que mirem com treballar per aquesta Europa social i solidària que desitgem.

Llorenç Puig Puig, sj

Director de Cristianisme i Justícia

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Jesuita. Delegado de los jesuitas en Cataluña. Doctor en Física y profesor en el Instituto de Teología Fundamental. Colabora en pastoral universitaria, en Universitarios Loyola y el IQS. Forma parte de Entxartxad, grupo de solidaridad con el Chad. Investiga en el campo de las relaciones entre ecología y religión, fe y ciencia.
Article anteriorDesencallar Europa
Article següent¿Qué espero de Europa?

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here