Obrim un nou espai de diàleg i opinió.
Com ja sabreu molts dels que llegiu aquesta nova plana, Cristianisme i Justícia té tres objectius principals:

a) La reflexió de la fe des de la pràctica per la justícia; b) Participació a la dinàmica social que treballa per un món més humà, mitjançant el diàleg interdisciplinari i l’anàlisi de la funció de la fe dins aquesta dinàmica social; i c) Diàleg crític amb la cultura, des d’una opció clara per la causa dels pobres.

[…]I això, com diem en la nostra mateixa presentació, ho fem mitjançant un treball a dos nivells:

  • investigació, reflexió interdisciplinària i seminaris interns, que fem a través del nostre Equip, format per un bon nombre de persones que fan el seu ‘voluntariat intel·lectual’ a CiJ aportant el seu temps, saber i passió…
  • difusió mitjançant cursos, taules rodones, conferències, publicacions de quaderns i llibres i pàgina web

Doncs bé, aquest nou espai (el Bloc de CiJ) vol ser un lloc que faciliti tres coses:

  1. que la nostra reflexió i les opinions de les persones del nostre Equip puguin reaccionar de manera més àgil a les interpel·lacions del nostre món en el seu dia a dia.
  2. que sigui un espai obert, participatiu, de diàleg constructiu, on puguem fer bones aportacions per un món més just, un món més “com Déu somia”.
  3. que faciliti la nostra vocació, com a Centre, d’establir ponts. Com deia la darrera Congregació General de la Companyia de Jesús: “es necessari que estiguem ben atents a tots i que construïm ponts entre comunitats amb totes les persones de bona voluntat” (CG 35 D3 n.22). Tant de bo ho sapiguem fer des d’aquí!

Estem molt il·lusionats, doncs, amb l’obertura d’aquest espai que esperem que ajudi Cristianisme i Justícia en aquesta tasca de treballar, des de la reflexió compromesa (que “ens convida a mirar el món des de la perspectiva dels pobres i marginats” [CG 35 D3 n. 27]) a treballar per un món més just i compromès.

Moltes gràcies per avançat,

Llorenç Puig, sj

Director de Cristianisme i Justícia

Per continuar fent possible la nostra tasca de reflexió, necessitem el teu suport.
Jesuita. Delegado de los jesuitas en Cataluña. Doctor en Física y profesor en el Instituto de Teología Fundamental. Colabora en pastoral universitaria, en Universitarios Loyola y el IQS. Forma parte de Entxartxad, grupo de solidaridad con el Chad. Investiga en el campo de las relaciones entre ecología y religión, fe y ciencia.
Article anteriorConfio profundament en els joves
Article següentEl pacifismo pacifista contra la OTAN

DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here