Agenda. El proper 9 de gener a les 19h, a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia (C/Roger de Llúria, 13), tindrem una nova sessió del cicle de conferències «Els Dilluns dels Drets Humans» que, des de fa més de 10 anys, co-organitzen Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia.

En aquesta ocasió, volem dedicar aquest espai a una de les realitats silenciades, però que continuen patint una greu situació humanitària: Haití. Ara just fa dos anys, el terratrèmol de gener de 2010 va devastar un país que des de fa dècades pateix una crisi estructural. Què està passant avui a Haití? Quina és la realitat històrica, social, cultural i política d’aquest país? Quins elements expliquen la situació de vulnerabilitat que pateix una majoria de la població? Quins factors poden ajudar a construir un futur de major prosperitat per a la població?

Per apropar-nos a aquesta realitat i debatre sobre tot plegat, hem convidat a Ramiro Pàmpols i Josep Maria Vilalta. Ramiro Pàmpols és jesuïta i capellà obrer jubilat. És membre de Cristianisme i Justícia i va ser subdirector de la xarxa Fe i Alegría a Haití. Ara fa un any i mig, Pàmpols va publicar aquest paper sobre Haití que creiem que val la pena reproduir: «Haití: un futuro incierto». Tanmateix, fa un temps Catalunya Religió li feia aquesta entrevista que també recomanem llegir.

Per la seva banda, Josep Maria Vilalta és Secretari Executiu de l’Associacio Catalana d Universitats Publiques (ACUP), que agrupa les vuit universitats publiques catalanes. Ha ocupat diversos carrecs a la Generalitat i a les universitats, amb 25 anys d’experiència en gestió i politiques publiques, gestió universitaria i gestió de la recerca i la innovacio. Amb més de 40 publicacions entre libres, capítols de llibres i articles. Cooperant amb Haití des de fa dos anys en projectes educatius i d enfortiment de les institucions. Consultor i assessor en diversos projectes amb la UNESCO, OCDE i Comissio Europea.

 

[Altres articles al bloc sobre Haití]

 

¿TE GUSTA LO QUE HAS LEÍDO?
Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.
Con tan solo 1,5 € al mes haces posible este espacio.
Artículo anteriorLetra pequeña
Artículo siguienteLíneas rojas

DEJA UN COMENTARIO

Por favor ingresa tu comentario!
Please enter your name here