Agenda. El proper dilluns 4 d’abril a les 19h, tindrem una nova sessió dels «Dilluns dels Drets Humans», en aquest cas dedicada a la greu i dramàtica situació que es viu a l’est de la república Democràtica del Congo. La sessió serà a càrrec de Jordi Palou, advocat acreditat a la Cort Penal Internacional, mediador i consultor en resolució pacífica de conflictes i representant legal del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l’Àfrica i als Grans Llacs.

El conflicte armat que pateix la República Democràtica del Congo ja ha causat més de 5,4 milions de víctimes mortals, segons un estudi realitzat per International Rescue Committee, i violacions continuades dels drets humans contra el conjunt de la població civil, però tot i el seu greu impacte continua sent un conflicte “oblidat” per a la nostra societat. Sovint la informació que en rebem és reduïda i simplista, i no dóna veu als actors locals perquè narrin les seves pròpies problemàtiques i presentin els temes que considerin clau per al seu futur. Per això, en aquesta sessió ens volem acostar a la realitat d’aquest país, que ha celebrat el seixantè aniversari de la seva independècia, i analitzar les causes d’aquest llarg conflicte.

Dilluns 4 d’abril a les 19h a la seu de CiJ (Roger de Llúria 13).

Co-organitza: Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia.

A continuació, una entrevista feta a Jordi Palou a Ràdio Estel amb motiu de la seva conferència.

[mp3]http://www.jesuites.net/sala_premsa/wp-content/docs/110329_cj_nitsestel_26_congo.mp3[/mp3]

¿TE GUSTA LO QUE HAS LEÍDO?
Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.
Con tan solo 1,5 € al mes haces posible este espacio.
Artículo anteriorLa agroindustria y el Dios de las pequeñas cosas
Artículo siguienteRetallada sanitària

DEJA UN COMENTARIO

Por favor ingresa tu comentario!
Please enter your name here