dilluns_drets_humansAgenda. Recentment, per iniciativa de diversos ajuntaments catalans, s’ha posat en qüestió el mandat legal pel qual tots el immigrants en un municipi, fins i tot en cas d’estada il·legal, han de ser inscrits en el Padró municipal. L’argument al·legat és la suposada contradicció amb la Llei d’Estrangeria, que impedeix tolerar la residència il·legal. Ara bé, l’empadronament és un mecanisme essencial que permet l’exacte coneixement de la població que resideix realment en un municipi i, alhora, és la porta d’accés a determinats serveis bàsics essencials. Per tant, quines conseqüències pels drets humans i per la cohesió social tindria excloure del Padró als immigrats sense papers?

– Imma Mata, advocada, Caritas diocesana de Barcelona

– Xavier Casademon, Responsable de l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consorci d’Acció Social d’Olot i la Garrotxa

8 de novembre, 19h

c/Roger de Llúria, 13

Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.
Artículo anteriorSoy un hombre de izquierda, de convicciones, de principios
Artículo siguienteUn gobierno responsable: carta a Rodríguez Zapatero

DEJA UN COMENTARIO

Por favor ingresa tu comentario!
Please enter your name here