Veus. RAC1Pere Casaldàliga és bisbe emèrit de São Félix do Araguaia, al Brasil. Fa 40 anys que hi desenvolupa la seva tasca, sempre al costat dels dèbils i els oprimits. Considera que «és bo que els casos de capellans pederastes surtin a la llum pública» i lamenta que el Papa Benet XVI visiti Barcelona com «a cap d’estat».

Casaldàliga assegura que al Mato Grosso és a casa i que no té cap intenció de tornar a Catalunya. Ho justifica assegurant: «Ja hi sóc. La meva formació és catalana. La meva família és catalana. El meu poble és català.»

Quan se li pregunta per l’església catòlica i la situació actual, Casaldàliga considera que «l’església necessita regenerar-se» i que «l’església està constituïda per persones humanes i les persones humanes fem errors».

Si se li pregunta pels casos de pederàstia a l’església, Casaldàliga no dubta en respondre que «és bo que aquests casos surtin a la llum pública» i reclama que «s’ha de fer justícia i misericòrdia» tant als sacerdots com els afectats.

Sobre la visita del Papa Benet XVI a Barcelona el 7 de novembre, Casaldàliga apunta que «està molt bé que el Papa vingui a Barcelona, el problema és que ve com a cap d’estat i representant un estat. Això sobra i fa molt mal […] és lògic que per les altres esglésis i les altres religions sigui molt incòmode». També assegura que «el Papa Benet XVI té una formació teològica tancada».

Pere Casaldàliga conviu amb el Pàrkinson des de fa uns anys i reconeix que «no és cap cosa de gust però no m’atabala gaire. S’ha de prendre amb humor i pensar en els altres». Pel que fa a la pel·lícula sobre la seva biografia queha rodat en Francesc Escribano, Casaldàliga apunta que «s’està treballant. Va a poc a poc […] jo no m’hi fico».

L’any 1990 el Premi Nobel argentí, Adolfo Pérez Esquivel, va promoure la candidatura de Casaldàliga al Premi Nobel. El bisbe emèrit reconeix que li agradaria perquè això ajudaria als pobres. Tot i això lamenta que en alguns casos els Premis Nobel són una falta de respecte pels pobres».

«És bo que els casos surtin a la llum pública»
«Certs mitjans de comunicació volen enredar-hi el Papa»
«Si el Papa no fos cap d’estat seríem rebuts amb més respecte i confiança»

¿TE GUSTA LO QUE HAS LEÍDO?
Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.
Con tan solo 1,5 € al mes haces posible este espacio.
Artículo anteriorPrimera Plana – 20 de abril
Artículo siguiente¿Pecadores o enfermos?

DEJA UN COMENTARIO

Por favor ingresa tu comentario!
Please enter your name here