“No hay territorio comanche para Dios”

“No hay territorio comanche para Dios”

Agenda. El teòleg Javier Vitora presenta a Barcelona el seu llibre “No hay territorio comanche para Dios”. El dijous 28 de gener, el teòleg basc Javier Vitoria presentarà el seu últim llibre al centre d’estudis Cristianisme i Justícia, en diàleg amb Roser Bofill i Toni Comín.

La crisi religiosa de la nostra societat és una realitat incontestable. El cristianisme està a la baixa. Els cristians troben dificultats creixents per què la seva fe i la seva transmissió arrelin en una experiència de trobada amb Déu. Aquest llibre pretén mostrar que aquesta trobada és possible i explicar quines són les condicions perquè pugui realitzar-se.

L’autor parteix d’una convicció que l’ha portat a titular-lo d’una manera potser eclesiàsticament incorrecte. Des de la coberta del llibre es busca assenyalar negativament la inexistència de territoris humans prohibits per a Déu. Però sobretot, de manera positiva, es vol evocar l’existència del seu hàbitat natural: els llocs de destrucció i mort on s’amunteguen les víctimes de la barbàrie i on l’instint ens diu que ens aturem i fem mitja volta. És allà on Déu es converteix en testimoni molest i literalment furiós del què està passant avui al món.

Javier Vitoria Cormenzana, sacerdot de la diòcesi de Bilbao, és professor a la Facultat de Teologia de la Universitat de Deusto, professor convidat a la UCA de El Salvador i membre de Cristianisme i Justícia. Entre altres, és president de la Fundació EDE i vice-president de l’ONG de cooperació Fundación Paz y Tercer Mundo. Entre les seves publicacions, esmentem “El Dios cristiano. Un Dios misericordioso a disposición incondicional de la humanidad”, Cuaderno de Teología Deusto (2008); “La experiencia cristiana de Dios en la experiencia del mundo” (2003); “La presencia pública de los cristianos en la sociedad”, a Cuadernos Noticias Obreras, n.22 (1995); “Religión, Dios, Iglesia en la sociedad española” a Cuadernos Fe y Secularidad de Sal Terrae (1997)

Presentació del llibre:

“No hay territorio comanche para Dios” (ediciones HOAC)

Participaran: Javier Vitoria, autor del llibre; Roser Bofill i Toni Comín

Data: Dijous, 28 de gener de 2010

Hora: A les 19:30h

Lloc: Cristianisme i Justícia. C/Roger de Llúria, 13 de Barcelona

Entrada lliure

Contactes per premsa:

Montse Girbau –  mgirbau@jesuites.net – Tel. 93 318 37 36 – 686 54 12 95

Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.