La Visita dels magistrats a la Sagrada Família

La Visita dels magistrats a la Sagrada Família

Jesús Renau. Els quatre magistrats arriben de Madrid i es dirigeixen a inspeccionar les obres del túnel de TGB. Envoltats de tècnics, advocats, periodistes i mossos dediquen una hora del seu preciós temps per a prendre consciència del problema. Això sí, tota la comitiva, com és preceptiu, va bé enfundada d’armilles professionals i la seva valuosa cap ben protegida per cascos reglamentaris.

A la porta del Temple els esperen per a saludar el President del Patronat de la Sagrada Família i el cardenal de Barcelona. Un detall per part d’ells de bona educació i d’acollida.

Com que es tracta de l’alta velocitat la visita respon al seu nom. Una inspecció d’alta velocitat, tanta que ni els permet dir «Bon dia» als màxims representants del Temple i de l’Arxidiòcesi de Barcelona. Ni: «Hola, com estan vostès?». Res, girar la cara i mans a l’obra, el més ràpid possible.

El ciutadà queda tan perplex que no sap si fer fora riure o enfadar una mica més. Molts interrogants i moltes preguntes obertes. Un exemple. Si en comptes del Temple de la Sagrada Família es tractés d’una visita a un dels grans bancs de la nostra economia … No haguessin dit unes paraules de salutació al Sr President de l’entitat? Quant costa ser ben educats en una ciutat que segons deia Cervantes era tot un símbol de gentilesa i cortesia? Què veredicte donaran aquests jutges? Podran canviar tots els estudis tècnics d’un costat i un altre?

Realment passen coses bastant grotesques. En el fons sempre són indicatives d’unes valoracions, d’unes maneres de ser, d’uns estils ….. que, diguem-ho clar, no responen a la nostra tradició.

Para continuar haciendo posible nuestra labor de reflexión, necesitamos tu apoyo.